fbpx

UN CADOU DE LA VIAȚĂ

Nimic nu valorează mai mult decât ziua de azi

Viața ne face cel mai frumos cadou în fiecare zi: azi. Și unii oameni aleg să primească acest cadou triști și fără speranță, în timp ce alții zâmbesc de cum își dezlipesc genele și văd lumina unei noi dimineți cum invadează întreaga cameră. Indiferent de alegere, viața îți oferă de fiecare dată o noua zi în dar, nu-i așa?

Dar oare câte zile crezi că îți va oferi? Răspunsul îl cunoașteți cu toții: un număr finit de zile, cu siguranță. Cred că și pe tine te trece un fior rece pe șira spinării când se gândește că viața, la un moment dat, îți va oferi un ultim cadou. Sau nu?

Tu cum ți-ai petrece acea ultimă zi primită în dar de la viață? În compania cui? Făcând ce? Care ar fi ultimele tale gânduri și cuvinte pe care le-ai lăsa posterității, familiei tale, copiilor tăi, prietenilor tăi?

Cât ar valora atunci pentru tine toate orele petrecute peste program la serviciu? Cât ar valora poziția ta în companie? Cât de important ar fi atunci pentru tine proprietățile și sumele din conturile tale bancare?

Ești mulțumit de existența pe care ai dus-o? Ai lăsat ceva comunității, ai dăruit din cunoștințele tale și altora? Vei rămâne memorabil în inimile și în mințile celor care te-au cunoscut?

Știu că acum sunt multe întrebări și nu poți răspunde pe loc la fiecare. Totuși în minutele, orele sau zilele ce vor urma poți răspunde la aceste întrebări în ritmul tău. Te poți retrage într-un loc liniștit și poți rula în minte filmul vieții tale. Ce imagini, ce sunete, ce emoții sunt prezente în filmul vieții tale?

Poate acum ai vrea să schimbi scenariul, nu-i așa? Ai vrea să faci tot ce nu ai făcut în ultimii ani în această ultimă zi. Să ieși cu persoana iubită la un film, la o plimbare sau la o cină romantică. Sau poate să ieși cu copilul tău în parc și să te joci mai mult cu el. Poate ți-ai suna părinții să le ceri iertare și poate ți-ai vizita membrii familiei cu care nu ai mai vorbit demult.

De ce să aștepți o ultima zi pentru a face toate acestea? Cu siguranță începând de astăzi vei da mai multă atenție fiecărei zi primite de la viață!

Poate a venit momentul să începi de acum și aici cu un zâmbet și cu un simplu și puternic „Mulțumesc!”. Da, cu un mulțumesc!

Mulțumesc Universului, Inteligenței Infinite, Lui Dumnezeu, Spiritului, Iubirii, Vieţii, Sinelui Tău Superior sau oricărui alt concept sacru care te inspiră pentru această nouă zi din restul vieții tale.

Tu cum îți alegi să trăiești fiecare zi din restul vieții tale? Lasă-mi, te rog, un comentariu mai jos.

Îți mulțumesc! Te iubesc!

Cu prietenie,
Florin-Marius (care prețuiește fiecare zi) UNGHEANU    

Dacă îți place acest articol, probabil le place și prietenilor tăi. Nu avem de unde să știm dacă nu-l distribui, nu-i așa? :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *