fbpx

INGREDIENTUL SUCCESULUI

formula succesului

Mulți dintre voi nu vă veți atinge niciodată obiectivele propuse! Majoritatea dintre voi nu vă veți îndeplini niciodată visurile! Foarte mulți dintre voi nu veți cunoaște niciodată succesul în viață!

Pentru că mulți dintre voi vă concentrați mai mult pe ceea ce vă doriți sau ceea ce vreți decât pe cum să fiți și ce să faceți pentru a obține sau a avea ceea ce vă doriți.

Domnule amfitrion, stimați membri, dragi invitați,

majoritatea oamenilor folosesc 4 pași pentru a obține ceea ce își doresc: pasul 1 – În Numele Tatălui, pasul 2 – Și al Fiului, pasul 3 – Și al Sfântului Duh și pasul 4 – Amin. (Doamne ajuta! Poate iese! Sper să reușesc! Cum vrea Dumnezeu!)

Trecând peste cei 4 pași dumnezeiești, îți propun o soluție mult mai pământeană: formula succesului! Există oare așa ceva?! Poate pentru tine sună dubios, dar există și este foarte simplă, foarte practică și foarte benefică. Și astăzi ți-o ofer gratuit.

Formula succesului este: A fi x A face = A avea.

Cu toții ne dorim anumite lucruri în viață: casă, mașină, afacere, iubită/soție fericită etc. Din păcate nu putem obține niciun lucru dacă nu suntem dispuși să investim în „a fi”. Practic această formula funcționează de la coada la cap. Spre exemplu: când îți dorești ceva te sfătuiesc să iei o foaie A4 și să o împarți în 3 coloane (A fi, A face și A avea).

public speakingVei nota în coloana „A avea” tot ceea ce îți dorești: casă, mașină etc. Să presupunem că îți dorești să devii cel mai bun vorbitor în public din Clubul Toastmasters Constanța. Vei trece în coloana „A avea” acest obiectiv.

a face înseamna a actionaApoi vei trece în coloana “A face” ce ar trebui să faci ca să ajungi cel mai bun vorbitor în public din club: să te înscrii în club, să participi la sesiunea de discursuri improvizate, să susții câte un proiect pe săptămână sau pe lună, să îți faci un canal pe Youtube unde să postezi materiale video despre anumite subiecte etc.

ingredientul succesuluiȘi în cele din urmă în coloana “A fi” vei scrie cum ar trebui să fii și ce ar trebui să știi ca să poți face toate lucrurile acestea: să vii la fiecare întâlnire săptămânală a clubului, să fii serios, responsabil și disciplinat, să urmărești discursuri ale vorbitorilor de top, să înveți tehnici noi de prezentare, să citești cărți din domeniul vorbitului în public, să participi la seminarii și ateliere de practică din acest domeniu etc.

puncte forte public speakingÎncepe să investești în coloana “A fi” și celelalte coloane vor fi un rezultat. Adică: devenind mai bun vei face lucrurile mai bine și astfel vei atinge obiectivul pe care ți l-ai propus. Esența formulei succesului este: investind mai întâi în tine, o să faci lucrurile semnificativ mai bine și rezultatele vor fi pe măsură. Această formulă are aplicabilitate în orice domeniu.

Dacă până astăzi te-ai concentrat pe lista „a face” pentru a obține lista „a avea”, acum este momentul să începi să lucrezi la lista ta „a fi”. “A fi” înseamnă să fii pregătit mental, să ai convingeri, un comportament și o atitudine potrivite pentru îndeplinirea obiectivului pe care ți l-ai stabilit.

În viață nu primești ceea ce îți dorești sau ceea ce vrei, ci ceea ce meriți. Iar ceea ce meriți depinde de ceea ce ești și de ceea ce faci.

Tu cum vei acorda atenție începând de astăzi coloanei „a fi”? Cum vrei să fii ca să ai rezultatele dorite? Lasă-mi, te rog, mai jos un comentariu; astfel vei inspira și alți cititori!

Îți mulțumesc! Te iubesc!

Cu prietenie,
Florin-Marius (care se concentrează pe coloana “a fi”) UNGHEANU

Sursă:
Prezentare Lorand Soares Szasz

Dacă îți place acest articol, probabil le place și prietenilor tăi. Nu avem de unde să știm dacă nu-l distribui, nu-i așa? :)
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *