fbpx

EȘECURILE – PAȘII SPRE SUCCES

eșecurile - pașii spre succes

Cu siguranță sunt multe povești despre succes, nu-i așa? Probabil ai auzit multe povești ale oamenilor de succes. Mă întreb, care este povestea care ți-a atins sufletul, la un moment dat? Atunci sau acum, ai văzut sau ai simțit diferența dintre “vreau ceva” și “vreau ceva atât de tare încât merită sacrificiul întregii mele ființe”.

Domnule amfitrion, stimați membri, dragi invitați…

și eu rezonez cu o poveste despre pasiune, succes și prețul acestuia. Și dacă este poveste, atunci începe ca de fiecare dată cu “a fost odată ca niciodată”.

povestea lui sylvester stalloneA fost odată ca niciodată un copil care se născuse cu dificultate, cu ajutorul forcepsului. Îi rămăseseră urme pe craniu și avea gura strâmbă. Din acest motiv nu putea rosti cuvintele clar. Dar avea un vis, o dorință arzătoare: să devină un actor celebru. Anii au trecut și tânărul, acum bărbat, bătea la toate ușile caselor de producție pentru a obține un rol într-un film. De câte 7-8 ori la fiecare casă de producție. A fost refuzat de mii de ori. Nicio casă de producție nu îi dădea rolul mult dorit.

Tânărul înregistra același succes și în căsnicie. Erau zile întregi în care nu aveau ce mânca. Într-o zi tânărul a vândut bijuteriile soției lui pentru a face rost de bani pentru mâncare, fără ca aceasta să știe. Supărată, soția l-a părăsit. Singurul care rămăseseră alături de el la greu era câinele lui. Acesta îi oferea iubire necondiționată, spre deosebire de soție.

prietenieÎntr-o dimineață a decis să își vândă câinele. Era cel mai bun prieten al lui. A primit suma de 25 de dolari. Cu ochii în lacrimi și durere în suflet avea acum bani de mâncare și putea participa la o nouă preselecție pentru a câștiga un rol. Nu a obținut nici de data aceasta rolul mult visat. Cu toată tristețea care apăsa pe umerii lui s-a întors acasă.

scenariul vietii taleÎn singurătatea sinistră care îl înconjura a încolțit o idee și a început să scrie un scenariu. A scris încontinuu timp de 20 de ore. Cu speranță în suflet și cu entuziasmul unui nou început a bătut la aceleași uși pentru a prezenta scenariul. O casa de producție s-a arătat interesată și chiar i-a oferit tânărului 125.000 de dolari pentru scenariu. Condiția era valabilă doar dacă el nu juca în acest film. Tânărul a refuzat. I s-au făcut și alte oferte: 250.000 de dolari, apoi 350.000 de dolari. Din nou a refuzat. Tânărul avea un vis. Să devină actor. El a scris scenariul. El îl înțelegea cel mai bine. El trebuia să joace acest rol. După lungi negocieri, tânărul care a fost părăsit de soție și și-a vândut cel mai bun prieten pentru 25 de dolari, a primit suma de 35.000 de dolari și rolul principal în film.

poveste de succesTrei zile a așteptat tânărul pe strada unde și-a vândut câinele. În cele din urmă două siluete alunecau către picioarele tânărului. Un bătrânel și câinele. Tânărul l-a abordat pe bătrânel pentru a-și răscumpăra câinele. I-a oferit 100 de dolari. A fost refuzat. Apoi i-a oferit 500 de dolari, chiar 1000 de dolari. Din nou a fost refuzat. Într-un final și-a răscumpărat câinele pentru suma de 15.000 de dolari și un rol pe care l-a oferit bătrânelului în film.

sylvester stallone rockyFilmul se cheamă Rocky I și tânărul este Sylvester Stallone. Câinele din film este chiar câinele din viața reală a lui Stallone. Butkus, câinele vedetă, a murit în anul 1981, în urma unui atac de cord.

Nu contează ce situație materială și socială ai. Sau ce înfățișare ai. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, atunci trebuie să plătești prețul pentru a obține acel ceva. Nu îți fie teamă de eșec. Și nu renunța la visurile tale din acest motiv. Da-ți voie să greșești. Învață din greșeli. Muncește cu toată pasiunea și energia ta ca să îți împlinești visurile.

Tu ești regizorul vieții tale! Fă lucrurile să se întâmple! Chiar îți dorești ceva cu toată ființa ta și faci tot posibilul să ți se întâmple?

Tu ce faci astăzi pentru visul tău? Lasă-mi, te rog, mai jos un comentariu și inspiră-i și pe ceilalți cititori!

Îți mulțumesc! Te iubesc!

Cu prietenie,
Florin-Marius (care învață din eșecuri) UNGHEANU

Dacă îți place acest articol, probabil le place și prietenilor tăi. Nu avem de unde să știm dacă nu-l distribui, nu-i așa? :)
 •  
  1
  Share
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *